Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2743 de persoane. Dintre acestea, 108 au decedat, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese raportate au fost în cazul a trei persoane de sex masculin, cu vârstele de 50,73 şi 76 de ani. Toate prezentau comorbidităţi.

Dintre persoanele confirmate cu noul coronavirus, patru sunt dintr-o unitate de administraţie publică locală de pe raza judeţului. Activitatea administrativă nu a fost afectată, iar spaţiile de lucru au fost dezinfectate, conform precizărilor făcute de către reprezentanţii instituţiei respective şi DSP Prahova.  

 

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 25 de pacienţi, dintre care 16 sunt ventilaţi.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 308, dintre care 274 sunt ocupate. 

          De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 290 de decizii de izolare şi 1820 de decizii de carantină (toate sunt la domiciliu).

 

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 15873 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori şi persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanţe în acele ţări care solicită un astfel de test), conform centralizării DSP Prahova.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

 

Au fost efectuate verificări la 1508 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 822 de persoane, 563 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 111 de societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 127 de sancţiuni (şase în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 121 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor, conform Legii 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 8800 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea „Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova

11 august 2020