Viceprimarul Cristian Ganea, preşedintele PSD Ploieşti, reacţionează dur în problema contractului cu Veolia pentru furnizarea energiei termice şi a apei calde. Într-un comunicat de presă, Ganea îl acuză pe primarul liberal Adrian Dobre de "dispreţ faţă de ploieşteni".

Publicăm integral comunicatul semnat de viceprimarul Cristian Ganea:

 

Primarul Dobre Adrian  îi lasă pe ploieşteni fără apă caldă şi fără căldură!


        Ce s-a întâmplat în şedinţa de luni a Consiliului Local Ploieşti depăşeşte orice imaginaţie şi trage un serios semnal de alarmă asupra capacităţii primarului liberal Dobre Adrian de a conduce responsabil Ploieştiul.

 

Deşi ştia de mai bine de doi ani că va expira contractul cu operatorul Veolia, a preferat, în stilul caracteristic, să nu faca nimic, sperând că alţii vor rezolva problema. Pe ultima sută de metri, edilul a încercat să bage sub nasul consilierilor locali un proiect de hotârâre, aşa zis salvator, în realitate doar o nouă minciună a liberalului Dobre.

           Consilierii s-au trezit în faţă cu un proiect prin care trebuia să înfiinţeze o asociaţie împreună cu Consiliul Judeţean Prahova, denumită în mod pompos „Confort” ! Acest proiect era, în realitate, o declaraţie de principiu în vederea asocierii, fără nimic concret şi fără a fi prezentate nici macar documentele de constituire. Nu poţi iniţia un proiect de hotărâre de Consiliu Local al cărui singur argument este acela că....de la 1 mai 2019 expiră contractul cu operatorul...Nu tu argumente financiare, nu tu alternative sau vreo altă motivare reală...doar un simplu text, realizat într-un dispreţ iresponsabil faţă de ploieşteni.

 

Acest proiect ar fi fost o ocazie excelentă pentru ca Adrian Dobre să facă public Studiul realizat în decembrie anul trecut, plătit cu bani grei de municipalitate, în care experţii au prezentat mai multe propuneri pentru asigurarea serviciilor de termie în municipiul Ploieşti. Dar primarul continuă  să îl ţină la sertar, din motive numai de el ştiute.

 

            Împreună cu colegii mei, consilierii social democraţi, considerăm că, având în vedere termenul extrem de apropiat pentru expirarea contractului cu opereratorul, trebuie luate măsuri urgente. În acest moment, îi cer primarului Dobre să ia măsuri concrete pentru continuarea asigurării furnizării apei calde şi a energiei termice către ploieştenii, plătitori de taxe şi impozite.

 

           A venit momentul ca primarul Adrian Dobre să se trezească la realitate şi să acţioneze exclusiv în beneficiul ploieştenilor şi nu să încerce să câştige capital electoral dintr-o problemă pe care nu a reuşit să o gestioneze eficient.

 

Iar dacă nu poate şi are bărbăţia să o recunoască, să îşi dea demisia pe motive de necorespundere profesională. Aşa şi-ar mai spăla din păcatele acumulate în mandatul său, nu puţine la număr.

 

Viceprimar Cristian Ganea,
           Pre
şedinte PSD Ploieşti
             19 martie 2019