Şapte poliţişti prahoveni au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus. IJP Prahova a anunţat că cei şapte sunt colegi în cadrul aceleiaşi subunităţi:

La nivelul unei subunităţi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, în urma testării, au fost confirmate şapte cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2.

Cei şapte colegi, care lucrează în cadrul aceleiaşi subunităţi, se aflau în izolare la domiciliu încă de la începutul săptămânii. În prezent, sunt asimptomatici şi carantinaţi la domiciliu.

De asemenea, încă de la începutul săptămânii, a fost dispusă de urgenţă dezinfectarea spaţiilor de lucru şi a mijloacelor auto, în cadrul respectivei subunităţi. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Prahova efectuează, cu celeritate, ancheta epidemiologică.

Asigurăm cetăţenii că la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au fost dispuse măsurile necesare, astfel încât capacitatea de intervenţie a poliţiei la misiunile din competenţă să nu fie afectată.

Pe lângă măsurile luate zilnic pentru protecţia personalului IPJ Prahova (modificarea programului de lucru, testarea temperaturii corporale, utilizarea materialelor de protecţie şi dezinfectare), în mod constant sunt dezinfectate spaţiile de lucru şi mijloacele auto, în vederea prevenirii răspândirii virusului.