Autorităţile din Prahova au raportat, miercuri, un nou focar de COVID-19 la încă o societate din judeţ, aici fiind depistate 34 de cazuri din cele 101 înregistrate în ultimele 24 de ore. Reprezentanţii prefecturii iau în calcul introducerea măsurii de obligativitate a purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise, având în vedere evoluţia virusului în judeţ.

 

După ce, zilele trecute, au fost raportate focare la trei societăţi comerciale din Prahova, dar şi la Spitalul de Psihiatrie Voila, Direcţia de Sănătate Publică a mai identificat un focar de COVID-19 la o societate unde, din cei 180 de angajaţi, 34 au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova.

 

n aceste condiţii, capacitatea de producţie a firmei a fost redusă temporar ca urmare a scoaterii din activitate atât a personalului depistat pozitiv, cât şi a contacţilor direcţi. Totodată, a fost realizată şi dezinfecţia generală a unităţii respective.

 

Conform sursei citate, dintre cele 1.795 de persoane confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul epidemiei şi până în prezent, 220 au fost declarate vindecate şi externate, iar 75 au decedat.

Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate la doi bărbaţi, în vârstă de 64, respectiv 66 de ani, care prezentau comorbidităţi.

 

În secţiile de terapie intensivă sunt internaţi 28 de pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus, dintre care 22 sunt ventilaţi.

 

Masca de protecţie ar putea să devină obligatorie în spaţiile deschise spun reprezentanţii prefecturii Prahova.

 

„Înainte de toate, autorităţile îşi doresc să gestioneze cât mai bine această situaţie şi să ia măsuri suplimentare, motiv pentru care este aşteptată aprobarea în şedinţa de Guvern a hotărârii care a fost emisă în urma propunerilor CNSU şi urmează ca pe parcursul zilei de mâine când probabil va fi această hotărâre, deja votată, CJSU, prezidat de prefectul judeţului, Cristian Ionescu, să fie convocat într-o şedinţă de urgenţă, iar în cadrul şedinţei respective să fie propuse o serie de soluţii, inclusiv purtarea măştii pe tot teritoriul judeţului Prahova.

 

Astfel de decizii sunt adoptate prin vot şi majoritatea este cea care decide. Autorităţile sunt direct interesate să ţină în piept această problemă care din păcate vedem că ia amploare”, a precizat Instituţia Prefectului din Judeţul Prahova.

 

Judeţul Prahova ar putea deveni al patrulea din România pe teritoriul căruia este introdusă obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise, după Argeş, Dâmboviţa şi Galaţi.