Ieşirea din starea de urgenţă a însemnat şi o explozie a cazurilor de coronavirus din Prahova. Astăzi, conform informaţiilor oficiale, 188 de prahoveni figurau ca fiind infectaţi cu noul COVID-19.

Vestea care a şocant judeţul este că printre cei bolnavi şi internaţi la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti este şi directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Române, Sucursala Exploatare Sistem Zonal Prahova . Surse credibile susţin că directorul nu a intrat în contact cu nicio persoană infectată, ci a contactat boala de la hartiile semnate în instituţie. Şi o altă angajată a Apelor Române Ploieşti a fost confirmată ca fiind infectată cu coronavirus, iar sursele noastre susţin că două birouri au fost închise complet, angajaţii fiind plasaţi în izolare la domiciliu, iar instituţia funcţionează în acest moment la cote de avarie.

Cazuri de infecţie cu COVID-19 au fost confirmate şi la depozitul Kaufland Ploieşti (în această situaţie este vorba despre un angajat care locuieşte în judeţul Dâmboviţa, fiind internat la Târgovişte), dar şi la fabrica Bergenbier (în acest caz este vorba despre un agent comercial şi este foarte dificilă finalizarea anchetei epidemiologice necesară pentru a stabili exact persoanele cu care a intrat în contact direct angajatul fabricii de bere)