Timp de o lună de zile, evadatul Lupu Onorel a umilit poliţia din Prahova. A evadat pe data de 18 aprilie de la punctul de lucru Movila Vulpii al Penitenciarului Ploieşti şi a fost prin vineri seară de către localnicii din Izeşti. În tot acest timp, Poliţia a desfăşurat forţe impresionante în zonă, folosind inclusiv camere de termoviziune. Nici măcar numirea unui nou şef în fruntea IJP Prahova nu a grăbit capturarea evadatului, care în tot acest timp a furat haine şi alimente din gospodăriile localnicilor. E drept, că nu puteau fi emise prea multe pretenţii de la noul şef al IJP, deoarece acesta a fost transferat de la Călăraşi, iar malurile Dunării nu au cum să se compare cu dealurile şi pădurile din zona Bălţeşti....

Vineri seară, după ora 22.30, IJP Prahova a anunţat prinderea evadatului într-un comunicat de presă:

”În urmă cu puţin timp, Lupu Onorel, deţinutul evadat în data de 18 aprilie de la Secţia Exterioară Movila Vulpii a Penitenciarului Ploieşti, a fost prins pe raza comunei Podenii Noi.

Acesta a fost imobilizat de către localnici şi preluat imediat de poliţiştii aflaţi în teren, care desfăşurau activităţi pentru căutarea şi prinderea acestuia.

Mulţumim cetăţenilor care au contribuit la prinderea sa, pentru spiritul civic de care au dat dovadă.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.”

Conform unor surse, Onorel ar fi fost observat de localnici în localitatea Izeşti, comuna Bălţeşti. Cel mai probabil se pregătea să dea o nouă spargere. L-au urmărit până pe malul Lopatnei şi l-au prins în timp ce încerca să se ascundă într-un mal al albiei râului.