În continuarea informării despre situaţia generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoştinţă că, în judeţul Prahova, la data de 14 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 102 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare şi, implicit, evidenţa DSP-ului, au ieşit 17  persoane şi au intrat alte 21. În carantină instituţionalizată se află 320 persoane.

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, 79 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care cinci au decedat, 62 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, iar 12 se află în continuare sub supraveghere medical, în unităţi medicale din Ploieşti şi Câmpina. Patru dintre aceştia sunt în stare gravă, fiind internaţi la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi cea a Spitalului Municipal Câmpina. Toate cele patru persoane sunt ventilate mecanic.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi au acţionat pentru verificarea persoanelor aflate în evidenţe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locaţiilor de carantinare, fluidizarea circulaţiei rutiere, dar şi în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.

 

În cursul zilei de 13 mai, au fost realizate controale la 56 de agenţi economici din Prahova (36 societăţi comerciale, 20 PFA), au fost legitimate peste 1200 de persoane şi oprite în trafic peste 800 de autoturisme.

În urma acestor acţiuni, au fost aplicate 284 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 381.000 lei. Dintre acestea, 54 au fost pentru fapte de natură economică, 220 pentru contravenţii în context, iar zece au fost date pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele militare.

 

Prefectul Judeţului Prahova, Cristian Ionescu, le transmite cetăţenilor să trateze cu aceeaşi responsabilitate şi perioada care vine. Sfârşitul stării de urgenţă şi debutul celei de alertă nu înseamnă că pericolul infectării a luat sfârşit. Dimpotrivă! Expunerea la minimum, purtarea măştii de protecţie şi distanţarea socială rămân cele mai sigure modalităţi pentru reducerea riscului de contaminare. 

Astfel, este important să conştientizăm că acţiunile noastre îi pot afecta pe ceilalţi, inclusiv pe apropiaţii noştri. Este obligatoriu să ne informăm şi să respectăm deciziile autorităţilor pentru limitarea şi răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus.

 

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.