Un necaz nu vine niciodată singur ! După COVID, a venit la Ploieşti şi falimentul primăriei ! Consilierii locali sunt convocaţi mâine, 05.04.2020 în şedinţă de urgenţă pentru a aproba solicitarea către băncile finanţatoare ale municipalităţii ( BRD, BCR, CEC BANK şi EXIM BANK ) de a fi amânate plăţile ratelor la creditele luate de primăria ploieşteana pana la 31 decembrie 2020.

 

Managementul defectuos al actualei conduceri ploiestene a făcut ca primăria să nu mai suporte ratele scadente. În expunerea de motive, primarul liberal Adrian Dobre încearcă să cosmetizeze situaţia, dând vina pe criza COVID cât şi pe faptul că termenul de plata a impozitelor şi taxelor locale s-ar fi amânat până la 30 iunie 2020.

 

În realitate, incapacitatea de plata se datorează angajării de către primărie de cheltuieli neeconomicoase şi a faptului că a existat o largheţe rar întâlnită în plata unor comisioane la limita penalului. Cert este că la acest moment, Ploieştiul se află la cheremul băncilor creditoare.

 

Cum Dobre este exclus din carti pentru un nou mandat la primarie, cartoful fierbinte va reveni urmatorului primar care se va vedea confruntat cu o situatie imposibila.