Doar doi bolnavi infectaţi cu coronavirus au ajuns de la Braşov la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Al treilea pacient a decedat chiar înainte de a începe transferul spre Ploieşti. Este vorba despre o femeie, care suferea şi de obezitate.

Din păcate, unul dintre pacienţi a murit chiar pe heliportul de la Ghimbav. A suferit un stop cardio-respirator. Astfel că, spre Bucureşti, au mai plecat doar doi pacienţi. Aceştia au ajuns la Băneasa, iar de acolo au fost transportaţi, cu ambulanţa, la Spitalul Judeţean din Ploieşti.

Starea de sănătate a celor doi continuă să fie extrem de gravă.

Vestea transferului celor trei bolnavi de la Braşov la Ploieşti a inflamat foarte mult spiritele. Anunţul transferului a fost făcut de preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader pe pagina oficială de Facebook.

“La Spitalul Judeţean a fost declanşat Planul Roşu şi s-au luat deja toate măsurile care se impun într-o asemenea situaţie pentru primirea pacienţilor infectaţi cu . Trebuie precizat că spaţiul în care vor fi internaţi pe Terapie Intensivă este distinct, cu circuit separat, astfel încât să nu existe riscuri pentru ceilalţi pacienţi ai spitalului şi pentru personalul auxiliar şi medical”, a mai anunţat Bogdan Toader.