31 de persoane stau de peste şase ore într-un autocar parcat în Parcul Municipal Vest din Ploieşti.

Este vorba despre prahoveni întorşi în noapte de vineri spre sâmbătă cu un avion de la Londra. De la aeroport au fost preluaţi de Poliţie pentru a fi conduşi direct într-un centru de carantină. Din păcate, toate spaţiile de carantină din Prahova sunt pline, iar autorităţile caută soluţii pentru cazarea oamenilor.

"Vor fi carantinaţi în cursul acestei zile. Locurile existente până acum au fost deja ocupate, au fost identificate alte locuri care sunt în curs de amenajare (dezinfecţie, asigurarea pazei, împărţirea pe camere a persoanelor singure, a familiilor etc).

Oamenii au primit mâncare şi apă, iar Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a instalat un cort în zonă, cu caracter temporar. 30 de persoane sunt pentru cazare în Prahova, iar o persoană pentru transfer în alt judeţ", a anunţat Prefectura Prahova.

Prahovenii se întorc din Marea Britanie, ţară care a intrat în "zona roşie" a epidemiei de . Oamenii au fost nevoiţi să revină în ţară pentru că au rămas fără contracte de muncă.

Situaţia lor este foarte complicată pentru că în Prahova nu mai există locuri libere pentru carantină.

Prefectura Prahova a anunţat că  mulţi primari din judeţ refuză să organizeze spaţii de carantină în localitatea lor, deşi potrivit HG 201/2020, autoritatea publică locală trebuie să rezolve problema spaţiilor pentru persoanele care trebuie să intre în carantină.
Din păcate, informaţiile arată că foarte mulţi prahoveni vor reveni în ţară în perioada următoare.

FOTO: campinatv.ro