Teatrul “Toma Cargiu”, instituţie de cultură reprezentativă a municipiului Ploieşti, vine în întâmpinarea iubitorilor de gen şi surprinde publicul ploieştean, la început de an, cu două premiere:

 

Spectacolul-concert Suflet pereche, producţie a Teatrului de Revistă Majestic, o adevărată călătorie muzicală emoţionantă, cu premiera vineri, 31 ianuarie, o va avea în prim-plan pe Nico, căreia i se alătură Daniela Răduică, Romeo Zaharia, George Capanu, acompaniaţi de Orchestra şi Baletul Majestic. Melodii reprezentative din repertoriul artistei, dar şi acordurile unor cântece româneşti bine-cunoscute, vor delecta iubitorii de toate vârstele ai muzicii de calitate. Regia, scenariul şi selecţia muzicală îi aparţin lui George Liviu Frîncu, iar scenografia a fost realizată de Ovidiu Pascal.

 

A douăsprezecea noapte, prima premieră din acest an a Secţiei Dramă, programată pentru a doua jumătate a lunii februarie, îl readuce la Ploieşti pe regizorul Cristi Juncu. După succesul de care s-a bucurat cu spectacolul The Night Alive, de Conor McPherson, montare ce a făcut parte din selecţia ediţiei din 2018 a Festivalului Naţional de Teatru, de această dată, regizorul şi-a îndreptat atenţia către binecunoscutul text clasic al lui William Shakespeare, semnând şi traducerea şi adaptarea acestuia. Echipa de scenografi cu care a colaborat la acest proiect este formată din Cosmin Ardeleanu (decor) şi Andrada Chiriac (costume), pe scenă urmând a fi recreate atmosfera şi personajele pline de culoare din penultima comedie scrisă de marele autor englez. În distribuţie îi veţi regăsi pe Vlad Zamfirescu, Cristian Popa, Andrei Radu, Theodora Sandu, Florentina Năstase, Ioan Coman, Bogdan Farcaş, Paul Chiribuţă, Alin Teglaş, Karl Baker, Ion Radu Burlan, Lucian Ionescu şi Ioana Farcaş.