Consilierii PDL s-au opus realizării reţelei de apă şi canal în două cartiere ale Ploieştiului, invocând argumente puerile şi demagogice.

Proiectul de hotărâre privind modificarea contractului de concesiune dintre Apa Nova şi Primăria Ploieşti, în sensul majorării cu 8,5% a tarifelor de bază a picat prin votul consilierilor locali democrat-liberali.

Ceea ce consilierul PDL, Gheorghe Sârbu, a catalogat drept o „majorare nedreaptă“ a tarifelor, este o mai veche restanţă pe care Municipalitatea a „uitat“ să mai o mai actualizeze din 2007 şi care a fost amânată an de an.

Conform unui act adiţional, Apa Nova s-a angajat să realizeze extinderea reţelei de distribuţie a apei şi de canalizare în cartierul Mitică Apostol şi în colonia Teleajen, în schimbul aprobării acestei majorări de 8,5% a tarifelor. În plus, societatea respectivă se obliga să constituie din această majorare un fond de investiţii pentru realizarea reţelei de apă-canal deşi nu avea această obligaţie, conform contractului de concesiune.

Probabil acest proiect a deranjat pe consilierii PDL, care în mandatul trecut, când se aflau la conducerea Ploieştiului au uitat cu desăvârşire de cetăţenii din cartierele mărginaşe ale oraşului.