Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a anunţat, vineri, că Adeverinţa de integritate comportamentală prevăzută de Legea nr. 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, se eliberează numai de la sediul inspectoratului, din Municipiul Ploieşti, str. Vasile Lupu nr. 60, jud. Prahova. Pe fondul numărului mare de solicitări înregistrat în această perioadă, de astăzi, începând cu ora 8.30, au fost deschise încă două ghişee în vederea eliberării certificatelor de cazier judiciar precum şi a adeverinţelor de integritate comportamentală.

De asemenea, pentru a reduce timpul de aşteptare al eliberării acestor documente, a fost şi prelungit programul de lucru, pentru cele patru ghişee, astfel:

- de luni până vineri- programul de lucru va fi cuprins în intervalul orar 08:30-18:00, cu pauză între 12:00-12:30.

sâmbătă - programul de lucru se va desfăşura între orele 09:00-12:00.

De asemenea, "solicitările pentru eliberarea adeverinţelor de integritate comportamentală se pot realiza în format unitar de către reprezentanţi ai unităţilor, prin adresă înaintată atât personal cât şi prin intermediul Oficiului Poştal, sub formă de tabel, care să conţină datele de stare civilă ale personalului cât şi consimţământul acestora în vederea prelucrării datelor cu caracter personal şi eliberării în acest mod", au mai precizat reprezentanţii IJP Prahova.

Serviciul Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă din cadrul inspectoratului a pus la dispoziţia cetăţenilor nouă puncte de lucru pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar, pe raza judeţului Prahova.

Astfel, pe lângă ghişeele de pe str. Vasile Lupu, documentele mai pot fi solicitate şi la:

> Secţia nr. 3 Poliţie, din Ploieşti, strada Minerva, nr. 4,

> Secţia nr. 4 Poliţie, din Ploieşti, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 1 A,

ambele cu următorul program de lucru cu publicul:

în zilele de luni între orele 09:00-12:00

în zilele de marţi şi joi între orele 13 .00 – 16.00

> Poliţiile Orăşeneşti Băicoi, Câmpina, Vălenii de Munte şi Urlaţi,  toate cu următorul program de lucru cu publicul:

în zilele de luni, marţi şi joi între orele 08:30-13:30

în zilele de miercuri între orele 13:30-17:30

> Poliţia Oraşului Breaza, cu program de lucru cu publicul în zilele de luni între orele 13:00-16:00

> Poliţia Staţiunii Sinaia

cu program de lucru cu publicul în zilele de marţi şi joi între orele 08:30-12:30

în zilele de miercuri între orele 13:30-17:30

Persoanele interesate în vederea obţinerii certificatelor de cazier judiciar, se pot adresa oricăreia dintre aceste locaţii, indiferent de localitatea de domiciliu sau locul naşterii. Informaţii cu privire la procedura eliberării acestor documente sunt disponibile pe site-ul instituţiei (www.ph.politiaromana.ro), la secţiunea Utile/Documente eliberări acte/Obţinerea certificatului de cazier judiciar.