Patru adolescenţi din Ploieşti, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au ales să coboare de pe platoul Bucegi pe unul dintre cele mai dificile trasee, ignorând apropierea nopţii.

 

Aceştia au fost găsiţi de salvamontişti şi de jandarmii montani într-o zonă greu accesibilă, pe Jepii Mari.

 

Jandarmii montani şi salvamontiştii au fost în alertă miercuri noapte, după ce, în jurul orei 21.25, a fost primit un apel la 112 prin care era anunţat faptul că patru adolescenţi s-au rătăcit pe Jepii Mari.

 

„(…) O patrulă din cadrul IJJ Prahova, Postul de Jandarmi Montani Buşteni a acţionat, împreună cu 3 lucrători de la Salvamont Buşteni, pentru recuperarea şi aducerea în siguranţă a patru persoane minore cu vârste între 14 si 16 ani (două fete şi doi băieţi), din municipiul Ploieşti, care s-au rătăcit pe traseul Jepii Mari din Buşteni. Aceştia au fost găsiţi în jurul orei 22.50, abătuţi de la traseu, într-o zonă greu accesibilă, pe Valea Comorilor de pe traseul Jepii Mari şi au fost coborâţi în siguranţă în staţiunea Buşteni, în jurul orelor 23.45, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale. Cei patru tineri pasionaţi de adrenalină au fost preluaţi de părinţi din zonă Telecabina Buşteni”, a anunţat IJJ Prahova.

 

IJJ Prahova îi sfătuieşte pe cei care doresc să facă drumeţii în zona montană a judeţului să se informeze cu privire la starea traseelor, a condiţiilor meteorologice şi le reamintim să fie echipaţi în mod corespunzător pentru a preîntâmpina orice eveniment nedorit.