Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă o perioadă de instabilitate atmosferică. Pentru Prahova şi încă şapte judeţe, ANM a emis astăzi un cod galben de vijelii, valabil până vineri dimineaţă. Meteorologii anunţă că, izolat, vor fi căderi de grindină şi cantităţi de precipitaţii de până la 60 de litri pe metru pătrat.

Potrivit ANM, începând de joi de la ora 12 până vineri la ora 9.00, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică la munte şi local în sudul şi centrul ţării, unde se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi izolat 35 l/mp.

Începând de la ora 14.00 până la ora 23.00, în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Braşov, Covasna şi în zona de munte a judeţelor Buzău şi Sibiu se vor semnala averse torenţiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice şi izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp, au mai avertizat meteorologii.