Centrul local de combatere a bolilor Prahova s-a reunit joi în şedinţă pentru a aproba şapte planuri de măsuri privind combatarea unor focare de pestă porcină africană, confirmate recent pe raza judeţului nostru.

Cele şapte noi focare sunt confirmate în următoarele localităţi: Puchenii Mari, sat Puchenii Moşneni, Gherghiţa, sat Ungureni, Cocorăştii Colţ, sat Cocorăştii Grind, Târgşorul Vechi, sat Târgşorul Vechi, Olari, sat Olari, Balta Doamnei, sat Lacul Turcului şi un porc mistreţ pe fondul de vânătoare 11 Gherghiţa în comuna Poienarii Burchi.

Aplicarea planului de măsuri se va face şi în exploataţiile nonprofesionale în care apar focare secundare de pestă porcină africană, cu informarea CLCB Prahova.

Până în acest moment, în judeţul Prahova au fost confirmate 32 de focare de pestă porcină africană la porci domestici şi încă 7 focare la porci mistreţi, pe fonduri de vânătoare.

Pe această cale oficialităţile atrag atenţia cetăţenilor care cresc suine în gospodărie sau în ferme, să anunţe medicul veterinar din localitate îndată ce constată că animalele sunt apatice, nu mai mănâncă, beau multă apă, au febră mare, au scaune diareice şi zac.