26 de focare de pestă porcină africană sunt, în acest moment în Prahova. Virusul se extinde cu repeziciune în zona de sud a judeţului, zeci de localităţi, printre care şi municipiul Ploieşti, fiind în zona de protecţie şi supraveghere.

Cele trei noi focare de pestă porcină au fost confirmate în satul Pioreşti (2), comuna Poienarii Burchii, şi în satul Fânari (1), comuna Gorgota.

Până la această oră au fost confirmate, în judeţul Prahova, 26 de focare de pestă porcină africană, în comunele Poienarii Burchii (satele Puchenii Rali, Poienarii Vechi, Podul Văleni, Cărbunari, Pioreşti), Gorgota (Fânari), Şirna, Târgşoru Vechi (sat Târgşoru Vechi), Puchenii Mari (satul Puchenii Moşneni), Măneşti (fond de vânătoare) şi Brazi. Din totalul de 26 de focare de pestă porcină africană, 23 au apărut la porci din gospodărie, iar alte trei la mistreţi.

Încă din data de 9 iulie, când a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană în Prahova, în satul Poienarii Rali, autorităţile au aprobat planuri de măsuri pentru fiecare localitate în parte, fiind aprobată şi uciderea preventivă a tuturor porcilor în cinci sate din Poienarii Burchii (Puchenii Rali, Poienarii Vechi, Podul Văleni şi Cărbunari) şi din gospodăriile situate pe mai multe străzi din satul Târgşoru Vechi, comuna Târgşoru Vechi..