Într-un comunicat de presă emis de organizaţia PSD Ploieşti, social democraţii atacă în termeni duri incapacitatea primarului Dobre de a gestiona criza gunoiului în municipiul reşedinţă de judeţ. Publicăm integral comunicatul de presă:

Primarul Ploieştiului Adrian Dobre a ajuns la capătul puterilor. După episodul devenit public în care îşi descarcă nervii pe Raul Petrescu, directorul RASP Ploieşti, edilul liberal a recidivat ridicând tonul şi la angajaţii Primăriei Ploieşti.

Noi, reprezentanţii PSD Ploieşti, ne-am fi dorit ca domnia sa  să înveţe în cei trei ani de mandat arta diplomaţiei şi pe cea a gestionării municipiului reşedinţă de judeţ. Ar fi putut crea o echipă competentă şi nu s-ar mai fi ajuns în situaţia de astăzi, când Ploieştiul este sufocat de gunoaie.

Am reuşit să rezolvăm parţial situaţia salubrizării căilor publice aşezând la aceeaşi masă toţi factorii care ar putea rezolva problema gunoiului. Astfel, într-o primă şedinţă a Comisiei pentru identificarea soluţiilor pentru îmbunătăţirea salubrităţii căilor publice viceprimarul Cristian Ganea, alături de consilierii locali George Botez, Andrei Gheorghe, Marius Mateescu, de Raul Petrescu, directorul RASP şi de reprezentanţi ai tuturor direcţiilor din Primărie, au reuşit să pună la punct un plan pentru curăţarea de urgenţă a oraşului. Ne-am fi dorit să nu fim nevoiţi să înfiinţăm această comisie, dar mesajele disperate ale ploieştenilor ne-au determinat să acţionăm şi să căutăm soluţii. 

Acest lucru ar fi trebuit să îl facă primarul Adrian Dobre, care dacă ar fi înţeles că în Primăria Ploieşti există o echipă care are nevoie doar să fie coordonată în direcţia bună, nu ar fi avut nicio problemă în gestionarea municipiului.


Astfel va fi iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care va fi introdusă o taxă specială de salubritate pentru clienţii persoane fizice sau juridice, care nu au încheiat contract de salubritate, dar beneficiază de servicii.

De asemenea, va fi înfiinţat un grup de lucru format din directorii principalelor instituţii subordonate municipalităţii care vor trebui să propună un plan măsuri pentru a nu se mai ajunge într-o asemenea situaţie.

Din păcate, incapacitatea managerială a liberalului a transformat oraşul într-un maldăr de gunoi, iar în curând, de parcă nu erau suficiente probleme, Ploieştiul ar putea rămâne în întuneric.

Vă rugăm, din nou, ca măcar în ceasul al 12 lea  să  învăţaţi să deveniţi  un primar adevărat, un primar care să muncească în interesul ploieşteanului, un primar care ia singur deciziile cele mai bune pentru oraş şi care nu aşteapă soluţii minune de la şefii politici!

Şi dacă nici după trei ani nu reuşiţi, încercaţi trucul cu demisia. Scăpaţi şi dvs de stres şi ploieştenii de un primar incompetent!