Explozia soldată cu 20 de victime, de la fabrica de cafetiere din Plopeni Sat a dezvăluit grave lacune legate de securitatea în muncă.

Fabrica de cafetiere Bialetti din Parcul Industrial Plopeni nu avea autorizaţie de securitate din partea ISU, făcând obiectul mai multor controale soldate cu amenzi, în decursul ultimului an, potrivit reprezentanţilor ISU.

Cauza directă a deflagraţiei, urmată de incendiu a fost acumularea unor pulberi de aluminiu care s-au aprins.

Societatea a a fost amendată ieri, după eveniment, de către ISU Prahova cu suma de 10.000 de lei pentru că nu avea autorizaţie de securitate în caz de incendiu. Controlul efectuat după incendiu a relevat faptul că instalaţia de stingere nu era racordată la reţeaua de apă dar şi mai multe improvizaţii la instalaţia electrică.

Iată că şi un investitor de prestigiu precum Bialetti Industrie S.p.A., un brand cunoscut în Europa pentru produsele sale de bucătărie, cu o vechime de 94 de ani, a ales să nu respecte în România reguli elementare pentru siguranţa propriilor angajaţi.

Compania mai are în afară de fabrica de la Plopeni Sat, încă două fabrici, una la Brescia, în Italia şi a doua în Turcia.