Nouă urşi au ajuns, în ultimele 24 de ore, în mai multe localităţi din judeţul Prahova, jandarmii fiind chemaţi de turişti şi localnici pentru îndepărtarea animalelor sălbatice. Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Prahova, sâmbătă, jandarmii au fost solicitaţi de nouă ori în zone unde a fost semnalată apariţia urşilor, conform Mediafax.

 

Aceştia au coborât în mai multe localităţi, respectiv în Breaza, Telega, Buşteni şi Azuga. Jandarmii au folosit semnalele acustice şi luminoase pentru îndepărtarea animalelor sălbatice.

 

„O intervenţie a jandarmilor montani din Detasamentul Sinaia mai dificilă, a fost sâmbătă seara, în jurul orelor 21.30, pentru a recupera două persoane ce se aflau pe traseul montan Buşteni - Cascada Urlătoarea, care s-au speriat la apariţia unui urs pe traseul de deplasare, persoanele fiind recuperate şi coborâte în staţiunea Buşteni fără probleme”, au transmis jandarmii prahoveni.

 

În timpul săptămânii, jandarmii prahoveni au mai fost solicitaţi în cinci situaţii identice în localităţile Şotrile şi Valea Doftanei.

 

Jandarmii recomandă ca în astfel de situaţii, oamenii trebuie să se îndepărteze urgent de animalele sălbatice sau agresive, să intre într-un loc sigur şi să anunţe imediat autorităţile pe numărul unic de urgenţă 112.