Marius Constantin, primarul orasului Băicoi, face eforturi deosebite pentru sănătatea locuitorilor oraşului pe care îl conduce.

 

Vineri a avut loc la Tribunalul Prahova un nou termen în procesul în care societatea Vitalia, cea care administrează groapa de gunoi de la Ţintea-Băicoi, solicită suspendarea deciziei APM prin care li s-au impus mai multe condiţii pentru continuarea activităţii.

 

Printre condiţiile solicitate de APM Prahova este şi cea privind realizarea unui studiu privind impactul activitatii de depozitare deseuri asupra sănătatii populaţiei din zona Băicoi. Locuitorii orasului Baicoi se plâng că mirosurile emanate de la groapa de gunoi au devenit insuportabile şi îi afectează atât pe ei, cât şi pe cei din Plopeni. Mai mult, operatorul Vitalia a trecut, fara aprobare, la umplerea unei noi celule ( numarul 2 ) din cadrul gropii de gunoi desi una dintre conditiile pentru realizarea acestei dezvoltari era ecologizarea imediata a celei care produce mirosul pestilential.

 

În sala de judecată a fost prezent şi primarul Marius Constantin, însoţit de un grup numeros de locuitori ai Băicoiului, nemulţumiţi de modul în care această problemă afectează comunitatea.

 

Avocatul Primăriei Băicoi a solicitat ca primarul Constantin şi comunitatea locală să devină parte în acest proces, deoarece problema îi afectează grav pe locuitorii oraşului.

 

Primarul Marius Constantin a declarat in exclusivitate pentru Jurnalul Prahovean : "Ne-am prezentat azi in instanta pentru a spune magistratilor ca Baicoiul, intreaga noastra comunitate  este grav afectata de aceasta activitate. Efectiv nu mai putem suporta mirosurile degajate de mormanele de gunoi depozitate cu incalcarea legii de catre operatorul Vitalia. Nu cerem decat respect pentru comunitate, pentru cetateni, cerem respectarea legii si va garantez ca voi face tot ce imi sta in putere sa rezolv aceasta problema !" a declarat primarul orasului Baicoi.

 

Instanţa a decis că cererea autorităţilor locale este admisibilă şi a dispus un nou termen de judecată, în regim de urgenţă, pentru luni, la ora 8.30.