Imagini revoltătoare au apărut pe reţelele de socializare: un paramedic de la SMURD îşi bate joc de un pacient intubat, preluat de o ambulanţă în stare inconştientă. Ministrul de Interne Carmen Dan a reacţionat pe Facebook şi a cerut demiterea de urgenţă a angajatului DSU.

 

 Ministrul Carmen Dan prezintă imaginile revoltătoare pe pagina sa de Facebook şi cere ca Direcţia Situaţiilor de Urgenţă (DSU) să ia măsuri urgente împotriva medicului.

 

Carmen Dan spune că "personajul" nu mai poate face parte din echipa SMURD, după care trece la jignirea respectivului: "Valoarea sa, ca om, nu depăşeşte preţul unui baton de parizer!"

 

"Am urmărit cu indignare imaginile apărute în spaţiul public din care se observă cum un membru al unui echipaj de intervenţie de urgenţă batjocoreşte un pacient care avea nevoie de ajutor. Acţiunea unui singur om poate arunca stigmatul asupra unei întregi instituţii şi asupra a zeci, sute sau mii de oameni care îşi fac datoria în cel mai onorabil şi profesionist mod cu putinţă!

 

Ştiu că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a demarat verificări în acest caz şi cer IGSU şi DSU să ia măsuri urgente!

 

Acest personaj nu mai poate fi parte a echipei de elită numită SMURD. Acest personaj afectează grav o echipă valoroasă, tocmai pentru că valoarea sa, ca om, nu depăşeşte preţul unui baton de parizer!", a scris Carmen Dan pe Facebook.