Consilierii locali George Botez (PSD), Cristian Ganea (PSD) şi viceprimarul Raul Petrescu (UNPR) caută soluţii pentru rezolvarea situaţiei clădirii OMV Petrom. Astfel cei trei aleşi locali au decis să propună la următoarea şedinţă a Consiliului Local Ploieşti înfiinţarea unei comisii de negociere cu OMV pentru a putea rezolva situaţia cât mai repede. Consilierii consideră că problema clădirii OMV a trenat de foarte mult timp şi că este nevoie de o găsirea unei soluţii convenabilă ambelor părţi, dar o soluţie în interesul ploieştenilor.

"Situaţia trebuie rezolvată de urgenţă mai ales că situaţia a trenat atâta timp. Trebuie să luăm în calcul inclusiv restituirea clădirii în situaţia în care stabilim că municipalitatea nu îşi permite costurile generate de întreţinere. Ştim că întreţinerea este foarte scumpă, iar dacă nu stabilim că municipalitatea are o destinaţie clară pentru acest imobil nu se justifică păstrarea lui. Interesul ploieştenilor trebuie să primeze", ne-a declarat George Botez, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local Ploieşti.

Vă reamintim că OMV Petrom a donat în anul 2013 imobilul Primăriei Ploieşti cu destinaţia Spital de Pediatrie. Cum spitalul nu a putut fi relocat în clădirea din centrul Ploieştiului, imobilul ar trebuie fie restituit OMV, fie găsită o altă destinaţie pentru acesta.

Oricum situaţia imobilului OMV trebuie rezolvată cât mai curând pentru că este anormală păstrarea unui imobil care nu produce decât costuri uriaşe de întreţinere.