ATENŢIE! Este COD PORTOCALIU în Prahova! Intervalul de valabilitate: 02 iunie, ora 21.00 – 03 iunie, ora 12.00. Fenomene vizate: ploi abundente; instabilitate atmosferică.

Va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi izolat 50...70 l/mp.

Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

Pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă care pot afecta viaţa şi bunurile, recomandăm cetăţenilor ca pe timpul căderilor de grindină şi vijeliilor să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torenţial, îndemnăm populaţia din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.