Avocatul George Botez, consilier local PSD, a depus oficial, la Primăria Ploieşti, un proiect prin care cere revocarea hotărârii prin care este majorat preţul gigacaloriei în municipiu, hotărâre votată la finalul lunii aprilie.

Consilierul Botez motivează, printre altele, "că o datorie anterioara a UAT Ploiesti devine una viitoare si este inclusa intr-un pret “artificial” al gigacaloriei, respectiv 271,7 lei ( exclusiv TVA ).  Asadar, UAT Ploiesti, transforma o datorie a sa, anterioara, intr-una viitoare, achitabila fractionat, raportat la cantitatea de gigacalorii pe care operatorul o va vinde. "
 

În plus, "pentru abonatii noi, racordati la sistemul centralizat de energie termica a municipiului se livreaza acesta energie la un pret artificial, majorat cu o datorie a municipalitatii, desi acesti consumatori nu au in mod normal obligatia de a achita sumele datorate de catre municipalitate in baza contractului cu operatorul."; se mai specifică în proiectul de revocare.

"Nu mi se pare corect ca primarul să bage mâna în buzunarul contribuabililor. După cum nu mi se pare corect sa induca în eroare consilierii locali şi să le ofere o singură variantă de acceptat in situaţie de criză! Dobre este, probabil, cel mai mare rău care  i se putea întâmpla Ploieştiului! E un fel de Robin Hood pe invers: ia de la săraci şi dă la bogaţi ! Tocmai de aceea am decis să atac această Hotărâre de Consiliu Local. Preţul este artificial umflat şi nelegal. Merg până în panzele albe!", a declarat avocatul George Botez, singurul consilier local care a demonstrat că majorarea tarifului gigacaloriei este ilegală.