Jurnalul Prahovean a avut încă de marţi imagini de la acţiunea BCCO, dar la rugămintea ofiţerilor de poliţie am acceptat să nu folosim fotografiile deţinute până când Poliţia nu îşi finaliza ancheta.  Precizăm că fotografiile sunt surprinse de reporterii Jurnalului Prahovean, marţi, în jurul orei 17.00, pe strada Mihail Eminescu din Ploieşti.

Flagrantul a fost urmat de percheziţii domiciliare, au anunţat surse apropiate anchetei. De asemenea, cei doi tineri, originari din Brăila, au fost audiaţi şi ulterior reţinuţi de anchetatori, iar 15 consumatori de substanţe noi cu efecte psihoactive au fost audiaţi ca martori.

Conform surselor noastre, cei doi traficanţi (arestaţi pentru 30 de zile), sunt recidivişti şi au fost reţinuţi şi anul trecut pentru fapte asemănătoare.


Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti şi cei ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au depistat în flagrant delict, ieri, 16 aprilie, două persoane din municipiul Brăila, de 29 şi 30 de ani, în timp ce comercializau substanţe cu proprietăţi psihoactive.


Ulterior, poliţiştii au efectuat o percheziţie în Ploieşti, la un imobil utilizat de cei doi.

Din cercetări a reieşit faptul că persoanele în cauză s-ar fi aprovizionat cu substanţe cu proprietăţi psihoactive, pe care le-ar fi comercializat în cursul acestui an, în Ploieşti.

În urma activităţii de prindere în flagrant şi a percheziţiei, poliţiştii au descoperit 300 de grame de substanţe cu proprietăţi psihoactive (sub formă de materie vegetală şi substanţe pulverulente), sumele de 6.495 de lei şi 55 de euro şi 6 telefoane mobile.

Bunurile şi banii au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, instanţei de judecată, cu propunere de luare a măsurilor preventive.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.