Uniunea sindicală a muncitorilor din Petrotel-Lukoil i-a adresat o scrisoare deschisă primarului Adrian Dobre. Dobre a atacat dur, intr-o postare pe Facebook, rafinaria. Ce drept democrat va da dvs., sa ne numiti “hoti”?, scriu printre altele sindicaliştii de la Lukoil

Edilul liberal a scris pe Facebook: ”m-am dus din nou la Lukoil, care, noaptea ca hoţii, dau drumul la gaze toxice peste oraş”
 

Scrisoarea deschisă a Uniunii Sindicale a Muncitorilor din Petrotel Lukoil:

Ne adresam Dvs., noi, muncitorii rafinariei PETROTEL-LUKOIL,  o rafinarie pe platforma careia muncesc peste 1200 de oameni, o rafinarie care ne e draga , unde au muncit si parintii si bunicii poate, ca stiti,fabrica asta are peste 115 ani ….precum oraselul “aurului negru”, Ploiestiul, suntem petrolisti, de aici a pornit istoria rafinariilor, din aceasta regiune.. aproape ca in fiecare familie din Ploiesti, exista un petrolist!

…Aceasta este vocea noastra, domnule Primar Adrian Dobre, la acuzele dvs ca suntem” hoti”! Ce drept democrat va da dvs., sa ne numiti “hoti”? De ce sa ne intrebe copii, acasa, de ce Domnul Primar (care reprezinta o influenta si o voce puternica in oras -sau asa ar trebui), ne numeste asa?

Zilele acestea, cum ati fost informati, pe toate caile, pornim, rafinaria, dupa o alta investitie, tot pentru siguranta noastra, a mediului, a dvs.! de ce ne opriti sa ne facem treaba?

Vi s-au deschis portile noastre tuturor, primim deschis toti musafirii, aratam tot ce facem, pentru ca nu avem ce ascunde, am inteles si am acceptat acest lucru, ca poate vedeti ce conditii normale de munca avem si ca dorim sa fim lasati sa muncim…

Ne dorim sa muncim aici, pachetul salarial are multe alte beneficii incluse, pe care sigur nu ni le puteti asigura dvs: asigurari medicale in sistem privat pentru noi si familiile noastre, vacante decontate, instruiri in scopuri de dezvoltare profesionala, am uitat sa va spunem ca ne trimitem copiii la studii la universitati de prestigiu, cu ajutorul companiei. Ne dorim ca si copiii nostri sa aiba un loc de munca decent, apreciati fiind.

Nu mai deschidem TV-ul, nici facebook; ne uitam spre Primar, care in loc sa ne premieze copiii care au reusite la olimpiade si isi cer dreptul la educatie sau in loc sa repare strazi si gropi, sa puna mana pe lopata langa noi, la groapa de gunoi, unde am plantat 6 ani, ne-a ignorat total, se cearta zilnjc, o cearta care devine…normalitate! Noi muncim, dvs. faceti exercitii de imagine!

Domnule Primar Dobre! V-ati facut hoti-proprii dvs. cetateni, pentru ca stiti, peste 80 %  dintre noi, muncitorii de la PETROTEL, locuim in Ploiesti sau in vecinatea sa si nu putem decat sa va multumim, pentru “votul dvs. de incredere”  si de suport pentru oamenii pe care se presupune ca ii “gospodariti”.

   Cu respect si speranta de normalitate,

UNIUNEA SINDICALA A ANGAJATILOR DE PE PLATFORMA PETROTEL-LUKOIL

5 aprilie 2019