Agenţia Naţională de Integritate a făcut publice, marţi, concluziile investigaţiilor în cazul mai multor aleşi locali, din lot făcând parte şi doi consilieri din judeţul Prahova. În cazul unuia, inspectorii consideră că parte din avere este nejustificată, iar la cel de-al doilea aceştia au constatat că s-ar afla în incompatibilitate, deoarece firma la care este administrator ar fi încheiat zeci de contracte cu un spital din subordinea Consiliului Local.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, marţi, că "a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 96.737,49 lei (aproximativ 21.786,59 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 2012 – 2016 de către DRAGOMIR VALENTIN, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Ploieşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către persoana evaluată", după cum se arată în informarea transmisă de ANI, cu privire la consilierul local din partea PNL Valentin Dragomir.

Inspectorii de integritate l-au luat la ochi şi pe Florin Severius Frăţilă, consilier local liberal la Câmpina.  "În perioada exercitării mandatelor de consilier local (2012 – 2016 şi 2016 – 2020), o societate comercială la care persoana evaluată deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator a încheiat 41 de contracte de prestări servicii în valoare totală de 9.678,40 lei cu Spitalul de Psihiatrie Voila, instituţie publică aflată în subordinea Consiliului Local. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea  nr. 161/2003 şi nu a respectat dispoziţiile art. 91, alin. (3), teza I din acelaşi act normativ", se mai arată în informarea transmisă de ANI.

Cei doi au depus, la dosarele de evaluare, puncte de vedere în exercitarea dreptului la apărare.