Veolia a notificat Primăria Ploieşti cu privire la încetarea contractului de concesiune a sistemului de furnizare a agentului termic. Într-un document adresat Primăriei Ploieşti şi Consiliului Judeţean Prahova, reprezentanţii operatorului care furnizează energia termică propune un calendar oficial pentru încheierea în bune condiţii a contractului de concesiune.

Oficialii companiei precizează că negocierile pentru prelungirea contractului de concesiune au demarat încă din anul 2017 şi nu s-au finalizat în niciun fel.

Astfel, Veolia anunţă că a fost demarată procedura concedierilor colective (cu acordarea de plăţi compensatorii), întrucât nu a fost desemnat un nou operator, iar termenul până la încetarea de drept a contractului de concesiune (1 mai 2019) este extrem de scurt.

De asemenea, în document este propus şi un calendar de predare a intalaţiilor, iar Primăria ete somată să îşi exprime intenţiile cu privire la închirierea turbinei cu gaz (TAG).

Cu alte cuvinte, primarul Adrian Dobre intră în linie dreaptă în problema furnizării contractului de energie termică. Astfel, de la 1 mai, ploieştenii vor rămâne fără apă caldă, iar furnizarea căldurii în sistem centralizat în sezonul viitor (2019-2020) nu va mai fi realizată.

Rămâne de văzut de explicaţie le va da edilul liberal ploieştenilor care locuiesc la bloc şi care se vor trezi, imediat după Paşte, fără apă caldă.