Turiştii care ajung la Sinaia pentru cazare şi vizitare a obiectivelor de aici şi au plătit taxa de promovare turistică pentru ambele servicii îşi vor primi înapoi contravaloarea uneia dintre taxe.

Tot ce trebuie să facă este să depună, în nume propriu, la Primăria Sinaia, o cerere de restituire.

Conform Hotărârii de Consiliu Local 233/2018, taxa de promovare turistică este stabilită astfel:

2% din valoarea tarifelor de cazare exclusiv TVA, pentru fiecare noapte de cazare. Plătitorii acesteia sunt persoanele care beneficiază de servicii de cazare prin unităţile hoteliere care desfăşoară activităţi pe raza oraşului Sinaia. Taxa se datorează de către unităţile hoteliere, vilele, etc., care încasează taxa de la turiştii cazaţi.

2% din valoarea tarifelor de acces-tur ghidat şi neghidat la muzee şi case memoriale, exclusiv TVA. Această taxă se achită de către persoanele care beneficiază de acces – tur ghidat şi neghidat la muzee şi case memoriale.

Taxa se datorează de către muzeele şi casele memoriale,care încasează taxa de la turiştii vizitatori ai muzeelor şi caselor memoriale.

În cazul în care, o persoană achită ambele taxe de promovare (conform art.4, alin.4.1, 4.2 din HCL 233/2018), acestuia îi vor fi restituiţi banii achitaţi pentru taxa de acces-tur ghidat, neghidat la muzee şi case memoriale.

Pentru a i se restitui suma achitată, solicitantul trebuie să depună o cerere la Primăria Sinaia. Solicitarea se va transmite online la adresa de e-mail taxe@primaria-sinaia.ro, urmând ca aceasta sa fie confirmată şi înregistrată, iar suma sa fie virată în contul titularului cererii.

Cererea poate fi descărcată de pe site-ul Primăriei Sinaia.