În intervalul 07-08 ianuarie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 47 de misiuni, dintre care: 33 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 9 incendii şi 4 alte situaţii de urgenţă.

 

Azi noapte, în jurul orei 00:23, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, echipajele de pompieri, au fost mobilizate în comuna Şotrile, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară.

La sosirea pompierilor militari la locul evenimentului, incendiul se manifesta la un perete pe o suprafaţă de aproximativ 4 mp.

Forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, operaţiunea de intervenţie fiind finalizată la ora 01:35.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile, au ars un perete şi au fost deteriorate soba şi materiale lemnoase din componenţa planşeului pe o suprafaţă de aproximativ 3 mp.

 

Tot luni, 07 ianuarie 2019, în jurul orei 23.21, echipajele de pompieri au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară situată în comuna Proviţa de Sus.

Pompierii militari au acţionat timp de aproximativ o oră pentru stingerea incendiului ce se manifesta în bucătărie, respectiv pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

Pagubele înregistrate ca urmare a producerii incendiului, provocat cel mai probabil din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile, au constat în deteriorarea pereţilor din material lemnos pe o suprafaţă de aproxitmativ 2 mp.

Echipajele de pompieri au împiedicat propagarea flăcărilor la alte construcţii învecinate.

 

Luni, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru stingerea a cinci incendii produse la terenuri situate în localităţile Ploieşti, Ariceştii Rahtivani (sat Nedelea), Drăgăneşti (sat Bărăitaru), Gura Vitioarei (sat Perşunari) şi Mizil. Toate evenimentele menţionate au fost, cel mai probabil, generate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. Suprafaţa totală afectată de arderea vegetaţiei uscate a fost de aproximativ 31 ha.

 

Luni, în jurul orei 17.00, echipajele Gărzii de Intervenţie Urlaţi au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească situată în comuna Albeşti-Paleologu.

Pompierii militari au acţionat timp de aproximativ o oră pentru stingerea incendiului ce se manifesta la acoperişul şi interiorul anexei gospodăreşti compusă din două încăperi, respectiv pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat din cauza unui scurtcircuit electric, au ars cele două încăperi pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp, un frigider, două televizoare şi obiecte de mobilier.

Echipajele de pompieri au împiedicat propagarea flăcărilor la locuinţa situata în apropiere.

 

Aseară, în jurul orei 18:52 pompierii militari din cadrul Detaşamentului Câmpina au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară în localitatea Poiana Câmpina.

La sosirea echipajelor de pompierii la locul evenimentului, incendiul se manifesta la întreaga locuinţa pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, cu posibilităţi de propagare la locuinţele situate în apropiere. Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră iar pompierii au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă si spumă.

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

 

Tot ieri, în jurul orei 14:57, pompierii militari au acţionat în localitatea Sinaia, pe Calea Codrului pentru degajarea unui brad de aproximativ 30 m înălţime aflat la o distanţă de 10 m de un hotel şi în pericol să cadă.