La aproape 48 de ore de la izbucnirea incendiului din Mimiu şi 24 de ore de la cel de pe strada Laboratorului, pompierii încă se luptă să stingă focul.

Conform ISU Prahova, la depozitul din Mimiu lucrează în continuare şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un echipaj de la descarcerare şi o ambulanţă SMURD, în timp ce la depozitul de textile de pe strada Laboratorului se află un echipaj de pompieri cu o autospecială.

În incendiul din cartierul Mimiu au ars 5000 de tone de mase plastice şi au acţionat peste 100 de pompieri, în mai multe schimburi.

Valorile privind concentraţia de monoxid de carbon din aer sunt apropiate de limita maximă în urma incendiului din zona de sud a municipiului Ploieşti, Agenţia pentru Protecţia Mediului efectuând monitorizări orare ale evoluţiei mai multor indicatori analizaţi, a anunţat luni Prefectura Prahova.


Autorităţile locale recomandă populaţiei din zonele unde s-au produs incendiile să evite deplasările şi aerisirea locuinţelor.

Comunicatul Prefecturii Prahova

În şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, de luni, 12 noiembrie 2018, de la ora 17.30, au fost analizate consecinţele poluării mediului şi probabilul impact asupra sănătăţii populaţiei, generate de incendiul din zona de sud a Ploieştiului.

Urmare a discuţiilor din cadrul şedinţei, s-a constatat că nu au fost depăşite valorile limită admise la indicatorii analizaţi în aer, dar având în vedere valoarea apropiată de limita maximă a indicatorului monoxid de carbon înregistrat astăzi la ora 14,20 şi a prognozei meteo nefavorabile asigurării unei dispersii a emisiilor, s-a luat măsura monitorizării orare de către Agenţia de Mediu Prahova a evoluţiei acestor indicatori.

Precizăm că la orele 16.30 valoarea măsurată la indicatorul monoxid de carbon a manifestat tendinţe de scădere, ajungând la o valoare mai mică de 1 miligram/mc.

În situaţia puţin probabilă a înregistrării unor valori mari a monoxidului de carbon, în cadrul CJSU Prahova s-au stabilit măsuri proactive şi de intervenţie pentru protecţia sănătăţii populaţiei şi aducere la stare de normalitate.

Totodată, Ministerul Mediului, în colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare Aerospaţială (INCAS) a dispus o recunoaştere a zonei respective cu un aerolaborator special pentru determinări amănunţite legate de calitatea aerului.

Recomandăm populaţiei să respecte instrucţiunile autorităţilor, deja comunicate:

-să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului;

-să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului;

-să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor pentru evitarea fumului generat de incendiu;