Zilele trecute, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti a găzduit un eveniment inedit, girat de deputatul Dragoş Zisopol.

Este vorba despre prezentarea expoziţiei de design vestimentar contemporan ”Future Folk”, semnată de designerul Carmen Emanuela Popa. Evenimentul a fost organizat de Alumnus Club pentru UNESCO, Uniunea Elenă din România şi Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti.

Expoziţia a fost completată de un moment poetic Nichita Stănescu, cu participarea Mihaelei Rus, directorul Teatrului Toma Caragiu, de un concert al Cvartetului Chronos şi de un moment de dans grecesc prezentat de Ansamblul Kymata al Comunităţii Elene Prahova.

Manifestarea se înscrie în seria evenimentelor iniţiate în cadrul proiectului ”Future Folk”, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti şi Comisia Naţională a României pentru UNESCO.

Iniţiativa este dedicată Centenarului Unirii şi se înscrie în campania 2018 – Anul european al patrimoniului cultural, propunându-şi să contribuie prin designul vestimentar, prin artă, la cunoaşterea şi revitalizarea patrimoniului cultural imaterial al României. Colecţia şi întregul proiect menţionat pun în valoare costumul tradiţional al românilor şi al minorităţilor naţionale din diferite zone ale ţării.