In prima parte a anului am publicat o serie de articole prin care demonstram că oficiali din Primăria Ploiesti joacă “alba-neagra” cu spaţiile pentru închiriere în cadrul tărgurilor, festivalurilor sau altor manifestari de acest gen organizate de municipalitate. Schema abuzului este clară: spaţiile erau închiriate “cu dedicaţie” pe sume modice unor firme agreate, iar acestea reînchiriau spaţiile comercianţilor, la preţuri de cinci ori mai mari. Diferenţa de bani se bagă în buzunarul celor aflaţi aproape de executivul condus de primarul Dobre.

Am primit la redactie informaţia că in aceste scheme au fost implicate şi alte persoane şi chiar instituţii şi firme, unele deosebit de mari si de renume. In vederea documentarii acestor informaţii  în luna iunie, redacţia Jurnalul Prahovean trimitea Primăriei Ploieşti o solicitare în baza Legii 544 prin care solicitam municipalităţii următoarele informaţii:

"- ce contracte de colaborare există între Bergenbier SA şi Primăria Ploieşti (vă solicităm furnizarea unei copii după acest contract);

- ce contracte există între Camera de Comerţ şi Industrie Prahova şi Primăria Ploieşti (vă solicităm furnizarea unei copii după acest contract);

- au existat astfel de contracte de colaborare în perioada 2013-2017? Dacă da vă solicităm furnizare a copii după aceste contracte pentru fiecare an în parte;

- ce beneficii (produse sau bani) a înregistrat Primăria Ploieşti în urma acestor contracte;

-care este numele oficialului din Primăria Ploiesti care a semnat contractele cu Bergenbier si Camera de Comert şi Industrie Prahova"

Au trecut mult peste cele 30 de zile legale pentru a primi răspunsul solicitat şi nu putem să nu ne întrebăm de ce informaţiile solicitate de noi nu sunt publice şi cine are interesul de a ţine acest subiect ascuns ochilor ploieştenilor.

Solicităm, de această dată, public răspunsurile la întrebările noastre pentru că este anormal ca un gigant precum Bergenbierul să folosească gratuit (conform informaţiilor noastre) spaţiile publice din Ploieşti şi să mai şi facă profit! 

În situaţia în care nu vom primi răspunsurile solicitate ne vom adresa instanţelor de judecată pentru soluţionarea cererilor noastre.