Consiliului Judeţean Prahova a transmis către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice documentaţia aferentă lansării licitaţiei pentru programul "Lapte şi corn", care din noul an şcolar va suferi o serie de modificări, legate de produsele care le vor fi oferite celor mici.

Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunţat că a primit garanţii de la nivel central că instituţia va primi o alocare bugetară de 7 milioane de lei, până la finalul acestui an calendaristic, urmând ca o sumă similară să fie alocată de Executiv pentru primul semestru al lui 2019.

"Încă nu am primit bugetul necesar, însă am primit informaţii că va exista o rectificare la nivel central şi lucrurile se vor regla foarte repede. Având în vedere acest lucru, ca să câştigăm timp, am transmis documentaţia către ANAP", a declarat Toader.

Instituţia va semna un acord-cadru valabil doi ani, pentru livrarea acestor produse alimentare în unităţile de învăţământ din judeţ.

Tradiţionalul program guvernamental prin care copiii primeau în unităţile de învăţământ produse lactate şi de panificaţie va fi modificat începând din anul şcolar 2018-2019, când gama de produse oferite va fi diversificată.

Consiliul Judeţean a decis ca elevii din Prahova să primească, pe durata celor cinci zile de studii din săptămână, lapte UHT şi corn sau baton timp de două zile, iaurt şi corn într-o zi şi mere şi biscuiţi în celelalte două zile.