Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova a organizat, în municipiul Ploieşti, o acţiune cu efective mărite, în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul utilizării telefoanelor mobile, în afara condiţiilor prevăzute de lege.

Astfel, mai multe echipe de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier al I.J.P. Prahova, Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi Biroului Rutier Ploieşti, au oprit, pentru verificări, 115 autovehicule.
Dintre conducătorii acestora, faţă de 62 au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, totalizând amenzi în valoare de 10.440 de lei.

Astfel, 7 sancţiuni au fost aplicate pentru utilizarea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor fără a utiliza dispozitive tip handsfree. Alte 38 de persoane verificate au fost sancţionate pentru că nu purtau centura de siguranţă în timpul deplasării, iar un conducător auto a fost depistat circulând cu autovehiculul având expirată valabilitatea inspecţiei tehnice periodice.

Poliţiştii au reţinut, de asemenea, două permise de conducere (nerespectarea culorii roşii a semaforului, respectiv neacordarea priorităţii de trecere pietonilor), au reţinut un certificat de înmatriculare şi un set de plăcuţe cu numerele de înmatriculare (ITP expirat).

Având în vedere urmările grave pe care le poate avea distragerea atenţiei conducătorilor auto prin utilizarea, în afara condiţiilor prevăzute de lege, a telefoanelor mobile, avem în vedere extinderea acestui gen de acţiuni atât în alte localităţi, cât şi pe drumurile naţionale şi judeţene.