Instituţia prefectului judeţul Prahova anunţă modificarea programului cu publicul la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple în perioada 26 iulie-31 august 2018.

Ca urmare a numărului tot mai mare de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple, programul cu publicul a fost prelungit cu două ore. Astfel, de luni şi până vineri, angajaţii SPCEEPS Prahova vor lucra cu publicul în intervalul 8.30-18.30. În plus, în această perioadă va fi deschis încă un ghişeu.


Recomandăm cetăţenilor să îşi facă programare online pe site-ul www.epasapoarte.ro, în acest caz, timpul de aşteptare la ghişeu fiind zero.

Reamintim că începând cu data de 20 iulie 2018 au intrat în vigoare modificările aduse Legii nr. 248/ 2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate la iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne şi a Ministerului Afacerilor Externe în contextul măsurilor luate pentru reducerea aglomeraţiei de la structurile de eliberare a paşapoartelor din ţară şi din străinătate.

Principala noutate este creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic pentru persoanele de peste 18 ani, de la 5 la 10 ani.

De asemenea, se schimbă condiţiile de eliberare a paşaportului simplu temporar. Acesta se va elibera doar în situaţii obiective, în baza unor documente care justifică urgenţa deplasării, din motive familiale, de sănătate sau profesionale, care nu permit aşteptarea timpului necesar pentru eliberarea unui paşaport electronic. În astfel de cazuri, termenul de soluţionare a cererii de eliberare a documentului de călătorie temporar este de cel mult 3 zile lucrătoare.

Cetăţenii care nu doresc un paşaport simplu electronic sau nu pot prezenta documentele care să justifice urgenţa deplasării, vor primi paşaport temporar în termenul de eliberare a documentului electronic: maxim 30 de zile lucrătoare, în cazul cererilor depuse în ţară, şi cel mult 90 de zile lucrătoare pentru cererile depuse în străinătate.