Peste 200 de persoane izolate în comuna prahoveana Bătrâni

Din cauza precipitaţiilor abundente, debitul pârâului Bătrâneasca a crescut ducând la producerea unor alunecări de teren.

În punctul “Lera”, drumul comunal 34 care face legătura între satul Poiana Mare şi o parte din satul Bătrâni s-a rupt pe o lungime de 50 m cu o lăţime de 3 m. În consecinţă accesul către satul Poiana Mare se realizează doar pietonal către 100 de gospodării şi circa 200 de persoane. Pentru asigurarea intervenţiei se pot realiza dispozitive de intervenţie din punctul “Lera” până la locul intervenţiei.

Totodată, în punctul “Vasile Voicu”, digul de protecţie al malului s-a rupt, apă a săpat pe sub gabionul de susţinere al podului, ducând la înclinarea lui şi la blocarea accesului rutier. Accesul către cele 15 gospodarii şi aproximativ 50 de persoane se realizează doar pietonal pe două punţi de trecere peste pârâu. Pentru asigurarea intervenţiei în zonă se pot realiza dispozitive peste cele două punţi pe o distanţă de aproximativ 50 m.

În punctul “Diaconu” cursul pârâului poate afecta digul de protecţie, iar prin surparea malului pot fi afectate două anexe gospodăreşti.

sursa: ISU Prahova