17 şoferi au fost sancţionaţi de către politiştii prahoveni, în cadrul unei acţiuni a Poliţiei Rutiere privindu-i pe şoferii care vorbesc la telefon în timpul deplasării cu autoturismul.

Dintre cei 17,  12 au fost surprinşi în timp ce foloseau telefonul mobil, iar neglijenţa lor s-a lăsat cu amenzi de 2900 de lei, în mai puţin de o oră.

Poliţiştii de la rutieră au acţionat in Ploieşti pe Şoseua Vestului, Şoseaua Nordului şi pe Bulevardul Republicii.

Poliţiştii prahoveni sunt decişi să organizeze foarte des astfel de acţiuni, mai ales că potrivit Codului Rutier, şoferii pot fi amendaţi chiar şi în situaţia în care ţin telefonul mobil în mână, fără a-l utiliza, în timp ce conduc.

Vă reamintim că în urmă cu două zile nouă români şi-au pierdut viaţa într-un accident produs în Ungaria, iar şoferul microbuzului era într-o transmisie live pe Facebook.

Accidentul din Ungaria a dat naştere unor campanii mediatice, tot mai mulţi români fiind de părere că a venit momentul ca telefonul mobil să fie interzis total în timpul şofatului, astfel încât tragedii ca cea prin care 16 copii au rămas orfani să nu se mai întâmple.