În timp ce primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, se plimbă în Norvegia pe bani publici, uitând de problemele grave ale oraşului, preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, face primul pas spre preluarea Spitalului CFR în administrarea instituţiei pe care o conduce.

Într-un comunicat de presă, Bogdan Toader afirmă că se va implica în  rezolvarea problemelor cu care se confrunta Spitalul CF Ploiesti pentru a ramane functionabil si la un inalt grad de profesionalism, ca si pana in prezent.

"“În cursul lunii mai Consiliul Judeţean Prahova a primit o adresă de la Ministerul Transporturilor prin care se solicită preluarea în administrare a Spitalului General C.F. Ploieşti.

Ţinând cont de atribuţiile în domeniu ale Consiliului Judeţean, acesta poate asigura din fonduri publice sumele necesare funcţionării optime a spitalului prin plata utilităţilor şi asigurarea fondurilor pentru eventuale reparaţii şi dotări suplimentare cu aparatură medicală de specialitate, menţinând în acest fel calitatea actului medical la un nivel ridicat.

Astfel, ca răspuns la solicitarea primită, Consiliul Judeţean Prahova a transmis un acord de principiu privind această posibilă preluare în administrare a Spitalului General C.F. Ploieşti, urmând ca în prima şedinţă organizată de Consiliul Judeţean să se supunăaprobării această solicitare a Ministerului Transporturilor.

Prin această măsură se doreşte ca acest spital,  care a asigurat de-a lungul timpului servicii medicale de înalt profesionalism, să rămână funcţional şi să asigure continuitatea actului medical la standarde înalte,atât pentru cadrele medicale angajate, cât şi pentru pacienti.

Consiliul Judeţean Prahova asigură cetăţenii că, în situaţia realizării acestui transfer, managementul actual nu va fi afectat, structura medicală şi administrativă existentă nu va fi modificată, Spitalul General CF rămânând ca unitate de sine stătătoare, cu personalitate juridică."


Deci în acest moment scorul între Primăria Ploieşti şi CJ Prahova este de 0-1, iar la cum îl cunoaştem pe Adrian Dobre nu se va grăbi să puncteze...