Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au desfăşurat  o acţiune având ca scop punerea în aplicare a prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 444/2011 privind reglementarea accesului şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală şi a vehiculelor folosite, trase sau împinse în municipiul Ploieşti, precum şi a prevederilor Regulamentului de gospodărire a municipiului, anunţă instituţia într-un comunicat de presă

Acţiunea s-a desfăşurat pe străzile Sg. Erou Gh. Mateescu, Branciog, Malu Roşu, Brumărelelor, Alexandru Lăpuşneanu, Baraolt, Al. Iezerului, Cireşoaia, Rudului, Măgurii, Theodor Aman, Alexandru Glinka, în intervalul orar 07:00-12.00.

         Au fost depistate 15 persoane care nu respectau prevederile legale în materie, toate acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 3730 lei. A fost aplicată şi sancţiunea complementară de confiscare a unui vehicul (căruţ metalic cu roţi de autoturism), folosit pentru transportul de deşeuri din plastic. De asemenea, în cazul a două dintre persoanele legitimate, s-a costatat că actele de identitate ale acestora erau expirate, motiv pentru care au fost sancţionate contravenţional în temeiul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005 republicată, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.