Autorităţile locale şi judeţene au primit astăzi, 22 mai, vizita de lucru a unei delegaţii din Brno, Cehia, însoţită de ES Ambasadorul Cehiei la Bucureşti, domnul Vladimir Valky şi de domnul Milan Peprnik, consilier economic.

 

Întrevederea cu autorităţile ploieştene şi prahovene a fost solicitată de şeful delegaţiei, viceprimarul oraşului Brno, domnul Jaroslav Kacer, care a declarat că este interesat de a face schimb de informaţii în vederea susţinerii reciproce pentru implementarea conceptului Smart City. Domnul viceprimar Kacer este preşedinte al comisiei care implementează acest proiect la Brno şi este preocupat de cooperarea bilaterală şi de schimbul de experienţă în domeniul administraţiei publice.

 

Domnia sa a mărturisit că nici la Brno nu au ieşit toate proiectele aşa cum îşi planificaseră autorităţile şi crede că este foarte importantă colaborarea între oraşe pentru a face lucruri mai mific, dar cu eficienţă imediată, decât să se aştepte proiecte mari cu fonduri de la Uniunea Europeană.

 

Doamna prefect, Mădălina Lupea, le-a prezentat oaspeţilor oportunităţile de investiţii din judeţul Prahova din cele 11 parcuri industriale, din zonele viticole, dar şi componenta turistică, atât de apreciată în Prahova.

 

ES domnul ambasador, Vladimir Valky, a mulţumit autorităţilor prahovene pentru organizarea acestei întâlniri, cu atât mai mult cu cât, în prima parte a zilei, delegaţia a mers la Camera de Comerţ şi Industrie Prahova unde s-a desfăşurat un forum de afaceri în cadrul căruia s-a semnat şi Acordul de Colaborare între CCI Prahova şi CCI Brno.