Din nou, Ploieştiul devine un oraş cultural. De această dacă, evenimentul este adresat copiilor şi tinerilor şi vorbim despre prima ediţie a IMAGINARIUM- Festivalul  de teatru pentru copii şi tineret de la Ploieşti, cel mai nou proiect al Mihaelei Rus, directorul Teatrului Toma Caragiu şi al echipei instituţiei de cultură, echipă care se încăpăţânează să transforme Oraşul Aurului Negru într-un oraş cultural!

Festivalul Internaţional de Teatru pentru copii şi tineret „Imaginarium” se va desfăşura în perioada 21-27 mai, cu invitaţi din toată ţara (Târgu Mureş, Braşov, Bucureşti, Timişoara, Galaţi, Oradea, Sibiu, Cluj) şi din străinătate  (Elveţia, Rep. Moldova).

Va fi un veritabil laborator de teatru şi poveşti, în cadrul căruia  vor  fi prezentate 15 producţii, desfăşurate pe parcursul a 7 zile, atât pentru copii cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani, cât şi pentru tineri şi adulţi. Alături de spectacole, vor avea loc ateliere de creaţie pentru copii şi workshopuri de parenting.

Festivalul  Internaţional de Teatru pentru copii şi tineret „Imaginarium” se doreşte a fi un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul spectacolelor de teatru, dezbaterilor şi atelierelor de teatru.

Festivalul se adresează atât creatorilor profe­sionişti ai spectacolelor pentru copii (actori, regizori, scenografi etc.) cât şi cadrelor didactice, părin­ţilor şi specialiştilor din diverse domenii de activitate, care sunt implicaţi în educarea tinerei generaţii şi se adresează tuturor acelora care recunosc rolul teatrului şi al artei.

Organizatori:  Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti

                           Primăria Municipiului Ploieşti

                           Asociaţia Viitor Art

Locaţii: - sala şi foyerul Teatrului pentru copii, Bld.Independenţei, nr. 14

               - sala şi foyerul Teatrului „Toma Caragiu”, Str. Toma Caragiu, nr.13

               - sala Filarmonicii „Paul Constantinescu”, Str. Anton Pann, nr.5

               - aleea pietonală din faţa teatrului şi alte locaţii pietonale

Programul Festivalului:

- 12 spectacole pentru copii

- 3 spectacole pentru tineri şi adulţi

- 1 atelier de improvizaţie pentru copii susţinut de actorul George Liviu Frîncu

Improvizaţia le demonstrează copiilor că nu există o reţetă unică de a face un lucru. Pentru că principiile de improvizaţie sunt valabile în viaţa de zi cu zi, copiii vor exersa pe diverse teme, vor descoperi cum să relaţioneze mai bine cu ceilalţi, cum să fie parte dintr-o echipă şi să-şi dezvolte atenţia distributivă. Acest atelier special gândit pentru cei mici îi va încuraja să experimenteze propriile emoţii, să îşi descopere diferite laturi ale personalităţii şi să interacţioneze cât mai mult, dându-le totodată puterea de a se simţi stăpâni pe propriile decizii. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 10 ani.

- 2 ateliere de creaţie prin tehnica împâslirii (Crina Manolache)

Joacă veselă şi inedită cu lână colorată, ace speciale, multă voioşie şi niţel de măiestrie. Copiii vor realiza mici obiecte şi accesorii de lână pe care le vor putea lua acasă, pentru a se bucura de ele sau pentru a fi dăruite. Se adresează copiilor cu vârsta peste 6 ani şi adulţilor.

- 2 ateliere de creaţie din materiale reciclate, marca Devla Accessories (Alin Teglaş)