Poliţiştii prahoveni au desfăşurat  o acţiune cu forţe mărite pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Au fost verificaţi  comercianţi din Ploieşti, Câmpina, Brebu, Telega şi Floreşti  şi au fost aplicate sancţiuni în valoare de aproape 200 000 lei.

Pe 5 aprilie, peste 200 de poliţişti prahoveni au actionat în Ploieşti, Câmpina, Brebu, Telega şi Floreşti  pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise  în perioada premergătoare sărbătorilor pascale.

Astfel, în intervalul 11 - 13, a fost verificată activitatea a 111 agenţi economici şi a 31 de stâne, iar pentru neregulile depistate, au fost aplicate 204 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 200.000 lei.

Totodată, poliţiştii au dispus confiscarea unor bunuri alimentare şi nealimentare în valoare de 14 207 lei.

EXEMPLE:

- În urma controlului efectuat la o stână amplasată în extravilanul satului Ariceştii Rahtivani, au fost  depistaţi 3 miei sacrificaţi, ce urmau a fi comercializaţi.           Întrucât s-a constatat că acesta nu a respectat prev. art. 3 lit a pct 2 din HG 984/2005, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 600 lei.

  - O societate comercială a fost sancţionată contravenţional întrucât efectua acte de transport marfă neautorizat, în condiţii improprii pentru produse alimentare, împreună cu produse chimice (bunuri confiscate - 8 kg pipote si inimi pui, 2.5 l bauturi alcoolice, 1 sac pătrunjel, 1 sac, ridichi, 1 sac ceapă verde, 1 sac mărar, 1 sac usturoi);

  • În urma controlului efectuat la o societate cu punct de lucru în zona de sud a Ploieştiului, nu au fost găsite documente de provenienţă a mărfurilor procesate şi comercializate, motiv pentru care societatea a fost sancţionată conform Legii 12/1990. Totodată, s-a luat masura complementară a confiscării sumei de 1180 lei, bani proveniţi din comercializarea de produse de patiserie neevidenţiate contabil, cât şi confiscarea următoarelor produse: 3,2 kg şuncă pizza; 6,3 kg salam de casa; 3,7 kg crenwuşti pui; 9kg mozzarela.
  • Pe Platoul Halelor Centrale Ploieşti a fost depistată o femeie, care oferea spre vânzare 116 kg mere, fără a deţine pentru acestea documente de provenienţă. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform prevederilor Legii nr. 12/1990 şi a ridicării în vederea confiscării a cantităţii de 116 kg mere.
  • În Piaţa Malu Roşu au fost depistate două femei care comercializau legume fără a evidenţia pe casele de marcat sumele de bani încasate. Acestea au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 12 / 1990, iar suma de 200 lei a fost confiscată.
  • În urma controlului efectuat la un magazin din Puchenii Mari, a fost depistată o femeie, care a efectuat activităţi de comerţ fără a deţine factură fiscală sau alte documente de provenienţă pentru 31 pachete de ţigări de diferite mărci. Faţă de aceasta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 500 lei, fiind luată şi măsura confiscării ţigărilor.