Curtea de Apel Ploieşti s-ar putea muta în acest an în noul Palat al Justiţiei, la care lucrările intră pe ultima sută de metri, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, care aşteaptă de câţiva ani această relocare pentru a putea finaliza un proiect mai vechi de consolidare a Palatului Culturii, în aripa de clădire ocupată momentan de această instanţă, scrie Actualitatea Prahoveana

De ani buni, Curtea de Apel e găzduită, în lipsa altor spaţii propice, în Palatul Culturii, situaţie cumva paradoxală, care a făcut ca deţinuţii să fie aduşi cu duba în clădire să treacă la câţiva paşi, de exemplu, de elevii care vin la Biblioteca "Nicolae Iorga". O posibilă mutare a instanţei, luată în calcul pentru 2018, va duce la eliberarea acestor spaţii, care ar urma să fie preluate de bibliotecă şi de celelalte muzee din Palatul Culturii, a anunţat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean, care a mai precizat că instituţia va comanda o nouă expertiză în vederea consolidării acestei aripe de clădire, în condiţiile în care documentaţia tehnică pe baza căreia au fost refăcute celelalte spaţii din imobil a expirat demult.

"Consiliul Judeţean a finalizat lucrările de consolidare şi modernizare în cea mai mare parte a clădirii, mai puţin această aripă, ocupată de Curtea de Apel. Sperăm  ca instanţa să se mute cât mai repede în Palatul de Justiţie, ceea ce ne va permite să finalizăm proiectul de consolidare. Vom comanda o nouă expertiză tehnică, iar apoi vom putea începe lucrările. Nevoie de spaţii există, atât din partea muzeelor găzduite în Palatul Culturii, cât şi din partea Biblitecii Judeţene", a declarat Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova.