Mai mulţi reprezentanţi ai transportatorilor privaţi au solicitat municipalităţii înfiinţarea unei staţii de microbuze în zona staţiei TCE din Bariera Bucureşti, pentru a putea lăsa elevii navetişti care învaţă la liceele din zonă.

Solicitarea este îndreptăţită de faptul că elevii pot coborî doar la Gara de Sud, de unde trebuie sa plătească un bilet de autobuz pentru a se întoarce în Bariera Bucureşti şi a ajunge la şcoală.

Viceprimarul Cristian Ganea a avut o întâlnire cu reprezentanţii transportatorilor şi a promis că solicitarea lor va fi aprobată de Comisia de Circulaţie, gândindu-se la binele copiilor, care nu vor mai fi nevoiţi să se plimbe aiurea cu autobuzele pentru a merge la şcoală. Însă, primarul Adrian Dobre a decis înlocuirea lui Ganea din Comisia de Circulaţie, iar răspunsul trimis transportatorilor îl aveţi mai jos în foto.

Nu putem să nu ne întrebăm de ce edilul Ploieştiului nu poate fi atent la nevoile unor elevi, preferând să nu bage în seamă problema. Copiii sunt elevi la şcolile şi liceele din Ploieşti şi deja sunt discriminaţi pentru că în timp ce colegii care au domiciliul în municipiu beneficiază de transport public gratuit, iar ei trebuie să plătească abonamente. Chiar ne întrebăm de ce nu pot fi egali doi colegi de clasă doar pentru că unul este ploieştean, iar celălalt vine din altă localitate.

Aceşti elevi ar putea fi ajutaţi prin simpla înfiinţare a unei staţii de microbuz în zona Barierei Bucureşti, staţie pe care oricum transportatorii o fac de multe ori riscând amenzi din partea Poliţiei

Poate că edilul ar putea da dovadă de empatie cu micii navetişti şi să rezolve această problemă. Dar probabil că este de părere că cele câteva zeci de abonamente plătite de părinţii acestor copii vor scoate TCE Ploieşti din impasul financiar prin care trece....