Poliţişti de investigare a criminalităţii economice din Prahova au făcut o percheziţie la domiciliul unei persoane bănuite  de punerea în circulaţie de mărfuri contrafăcute.

Marţi dimineaţă, poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au efectuat  o percheziţie în Blejoi,  la domiciliul unei persoane bănuite  de punerea în circulaţie de mărfuri susceptibile a fi contrafăcute.

Din cercetările poliţiştilor au rezultat indicii că, în perioada 2016 – februarie 2018, persoana în cauză ar fi promovat pe un site mărfuri susceptibile a fi contrafăcute ( articole vestimentare, accesorii, produse cosmetice şi de parfumerie )

Mărfurile ar fi fost achiziţionate din diverse complexe comerciale din judeţul Ilfov fără a deţine pentru acestea documente justificative de achiziţie şi nici certificate de calitate şi conformitate sau alte înscrisuri care să le ateste calitatea şi acordul titularului de marcă pentru a putea fi comercializate.

Ulterior, bunurile erau expediate către cumpărători prin intermediul serviciilor poştale.

În urma percheziţiilor au fost indisponibilizate şi ridicate în vederea cercetărilor peste 1 000 de astfel de bunuri în valoare de aproximativ 28 000 lei.

Cercetările continuă pentru stabilirea prejudiciului adus titularilor de marcă şi a întregii activităţi infracţionale.

La activităţi au participat şi jandarmi.