Victorie importantă a sindicatului minoritar din TCE împotriva conducerii societăţii. SLTPP a recuperat în instanţă drepturile salariaţilor de a avea venituri mai mari. Vorbim despre indicele de ierarhizare care ar fi trebuit să fie aplicat din mai 2016, Indicele, stabilit prin contractul colectiv de muncă,  ar trebui să fie de 1,2 pentru muncitorii calificaţi sau de 1,5 pentru şoferi şi vatmani.

Sindicatul majoritat a acceptat ca indicii să nu mai fie cuprins în noul contract colectiv de muncă, dar instanţa a decis că SLTPP are dreptate, iar coeficientul trebuie aplicat.

Prezentăm soluţia instanţei:

Admite acţiunea completată şi precizată.Obligă pârâta să încadreze salariaţii, membri de sindicat ai reclamantului menţionaţi în cuprinsul raportului de expertiză Negulescu Camelia, în grila de salarizare corespunzătoare funcţiei, cu aplicarea coeficienţilor minimi de ierarhizare utilizaţi la stabilirea grilelor de salarizare aplicabili la salariul de bază minim brut pe economie, începând cu data introducerii acţiunii 27.06.2016 si in continuare până la intervenirea unei cauze care să determine încetarea beneficiului acestui drept.

Obligă pârâta să actualizeze grilele de salarizare ale salariaţilor membri de sindicat ai reclamantului menţionaţi în cuprinsul raportului de expertiză Negulescu Camelia, începând cu data de 01.05.2016, conform salariului minim brut pe economie, raportat la alin. 4 din art. 97 al Contractului Colectiv de muncă încheiat la nivel de unitate aplicabil pentru perioada 2014-2016.

Obligă pârâta să achite membrilor de sindicat ai reclamantului menţionaţi în cuprinsul raportului de expertiză Negulescu Camelia drepturile salariale reprezentând diferenta dintre salariul încasat si salariul ce li s-ar fi cuvenit în urma actualizării grilelor de salarizare, pentru perioada 01.05.2016 – 31.05.2017, sume calculate parţial şi actualizate la care s-a adăugat dobânda legală penalizatoare până la data de 31.07.2017, potrivit concluziilor raportului de expertiză iniţial Negulescu Camelia, parte integrantă din prezenta sentinţă şi care urmează a fi actualizate cu rata inflaţiei si pentru care se va calcula dobânda legală aferentă, începând cu data de 01.08.2017 şi până la data plaţii efective.

Obligă pârâta să achite membrilor de sindicat ai reclamantului menţionaţi în cuprinsul raportului de expertiză Negulescu Camelia drepturile salariale reprezentând diferenta dintre salariul încasat si salariul ce li s-ar fi cuvenit în urma actualizării grilelor de salarizare, începând cu data de 01.06.2017 şi in continuare până la intervenirea unei cauze care să determine încetarea beneficiului acestui drept, drepturi ce urmează a fi actualizate cu rata inflaţiei, la care se va adăuga dobânda legală aferentă penalizatoare calculate de la data scadenţei fiecărei sume de bani şi până la data plăţii efective.

Obligă pârâta la aducerea la acelaşi nivel al salariilor membrilor de sindicat ai reclamantului pentru personalul angajat pe aceleaşi funcţii care lucrează in aceleaşi condiţii, prestează aceleaşi activităţi, dar care au fost salarizaţi diferit.

Obligă pârâta să plătească fiecărui membru de sindicat al reclamantului menţionaţi în cuprinsul raportului de expertiză Negulescu Camelia, cheltuieli de judecată în sumă de câte 600 lei, reprezentând onorariu avocat 100 lei şi onorariu expert 500 lei.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea apelului se depune la Tribunalul Prahova