Aproape 300 de poliţişti, cu peste 130 de autospeciale şi cu 3 câini de serviciu vor fi la datorie, în noaptea de Anul Nou, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor.

În perioada 30 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018, în judeţul Prahova, aproape 300 de poliţişti, cu peste 130 de autospeciale şi cu 3 câini de serviciu vor fi la datorie, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, peste 200 sunt poliţişti de ordine publică, aproximativ 50 sunt de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri, respectiv investigaţii criminale, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă).

De asemenea, poliţiştii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naţionale şi judeţene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să adopte o conduită corectă în această perioadă şi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic