Pe 17 decembrie, ploieştenii vor putea demonstra că ştiu să fie eleganţi. Vor renunţa la ţinutele casual, se vor îmbrăca în haine elegante şi vor merge la Balul Filarmonicii. Colegii de la Faptdivers.ro au explicat ce trebuie să purtaţi la un asemenea eveniment
 

Dress codul cerut de organizatori este White Tie

Acest dresscode presupune o tinuta formala si stralucitoare - o rochie lunga, ampla, accesorizata cu o pereche de manusi de matase lungi. Domnii poarta frac negru, pantaloni negri, papion alb, camasa alba si vesta alba, iar pantofii sunt negri din piele lacuita.

Tinuta pentru domni

Smoking negru, pantaloni negri, pantofi negri (clasici si bine lustruiti), papion negru si camasa alba.

Tinuta pentru doamne

Rochie de seara lunga pana la podea.

Este ideal ca rochia sa fie sa tii cont. Verifica daca rochia iti sta la fel de bine cat mai fluida pentru a permite miscarea libera in timpul valsului. Dar si rochiile stramte de seara sunt permise, important este sa le alegi in avantajul siluetei. Confortul este un alt aspect de care trebuie si cand esti in picioare, si cand stai jos pe scaun.

Rochiile scurte de cocktail nu sunt permise la baluri. Conform traditiei, rochiile albe sunt purtate exclusiv de catre debutante. Cum albul optic oricum nu este prea avantajos pentru ten, este recomandabil sa alegi tonuri pastelate ultra deschide de alb unt, bej sidefiu, bleu sau roz fanat.

Accesoriile ideale

Se recomanda bijuteriile cu diamante sau colierele si cerceii din cristale pretioase sau perle. Manusile lungi nu sunt obligatorii dar pot aduce un plus de rafinament tinutei.

Alegerea incaltamintei este foarte importanta in cazul unui bal unde stii cu siguranta ca vei dansa. Evita tocurile foarte inalte si in special pantofii stiletto de 12 cm. Alege kitten heels sau sandalele cu bareta pe glezna elegante si confortabile. Materialul recomandat pentru talpa pantofilor este pielea si nu cauciucul, pentru ca usureaza miscarile de dans.

Balul Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiesti se va desfasura duminica, 17 decembrie, de la ora 17.00, in Sala Coloanelor din Palatul Culturii. Pentru acest eveniment biletele sunt disponibile la pretul de 130 de lei si se gasesc atat online, pe filarmonicaploiesti.ro, cat si la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiesti din strada Anton Pann, nr. 5.